OptimCE — Gebruikershandleidingen

De gebruikers van de gemeenschap beheren

Guide utilisateur User guide Gebruikershandleiding Benutzerhandbuch

1 Gebruikers openen

Navigatie
Klik in de sectie “Beheer” van de zijbalk op “Gebruikers” om de personen te beheren die toegang hebben tot uw gemeenschap.
1. Gebruikers openen

2 De gebruikers van de gemeenschap

Toegangsbeheer
Deze pagina toont alle gebruikers die toegang hebben tot de gemeenschap, met hun rol: beheerder, manager of lid. U kunt iemand uitnodigen, een rol wijzigen of een toegang intrekken.
2. De gebruikers van de gemeenschap

3 Een manager uitnodigen

Uitnodiging
Klik op “Een manager uitnodigen” om per e-mail een uitnodiging te sturen naar iemand die zal helpen de gemeenschap te beheren.
3. Een manager uitnodigen

4 Het e-mailadres invullen

Uitnodiging
Vul het e-mailadres in van de persoon die u wilt uitnodigen. Die persoon ontvangt een uitnodiging om zich als manager bij de gemeenschap aan te sluiten.
4. Het e-mailadres invullen

5 Uitnodigingen in behandeling bekijken

Opvolging
De knop “Uitnodigingen in behandeling bekijken” opent de lijst met verzonden maar nog niet aanvaarde uitnodigingen, voor leden en managers samen.
5. Uitnodigingen in behandeling bekijken

6 Uitnodigingen in behandeling

Opvolging
Het tabblad “Manager” groepeert de verzonden maar nog niet aanvaarde uitnodigingen. Zolang een uitnodiging in behandeling is, kunt u ze vanuit deze lijst annuleren.
6. Uitnodigingen in behandeling

7 Een rol wijzigen

Rollen
Het potloodpictogram naast een gebruiker opent de roleditor. U kunt een lid bevorderen tot manager of een manager terugzetten naar lid.
7. Een rol wijzigen

8 De rol opslaan

Rollen
Kies de nieuwe rol in de lijst en klik vervolgens op “Opslaan”. De wijziging gaat onmiddellijk in.
8. De rol opslaan

9 Rol bijgewerkt

Rollen
De gebruiker is nu een lid: het rollabel is gewijzigd en de verwijderactie is nu beschikbaar in de rij van de gebruiker.
9. Rol bijgewerkt

10 Een gebruiker verwijderen

Verwijderen
Het rode kruisje verwijdert de gebruiker onmiddellijk uit de gemeenschap — de toegang wordt meteen ingetrokken, zonder bijkomende bevestiging.
10. Een gebruiker verwijderen

11 Gebruiker verwijderd

Bevestiging
Zoeken op dit e-mailadres levert geen resultaten meer op: de gebruiker heeft geen toegang meer tot de gemeenschap.
11. Gebruiker verwijderd

De gebruikers van de gemeenschap beheren

Guide utilisateur User guide Gebruikershandleiding Benutzerhandbuch

1 Gebruikers openen

Navigatie
Tik op het menupictogram om de navigatielade te openen en tik vervolgens in de sectie “Beheer” op “Gebruikers”.
1. Gebruikers openen

2 De gebruikers van de gemeenschap

Gebruikers
Deze pagina toont de accounts die aan de gemeenschap gekoppeld zijn, met hun rol. Hier nodigt u een manager uit, wijzigt u een rol of trekt u een toegang in.
2. De gebruikers van de gemeenschap

3 Een manager uitnodigen

Uitnodiging
Klik op “Een manager uitnodigen” om per e-mail een uitnodiging te sturen naar iemand die zal helpen de gemeenschap te beheren.
3. Een manager uitnodigen

4 Het e-mailadres invullen

Uitnodiging
Vul het e-mailadres in van de persoon die u wilt uitnodigen. Die persoon ontvangt een uitnodiging om zich als manager bij de gemeenschap aan te sluiten.
4. Het e-mailadres invullen

5 Uitnodigingen in behandeling bekijken

Opvolging
De knop “Uitnodigingen in behandeling bekijken” opent de lijst met verzonden maar nog niet aanvaarde uitnodigingen, voor leden en managers samen.
5. Uitnodigingen in behandeling bekijken

6 Uitnodigingen in behandeling

Opvolging
Het tabblad “Manager” groepeert de verzonden maar nog niet aanvaarde uitnodigingen. Zolang een uitnodiging in behandeling is, kunt u ze vanuit deze lijst annuleren.
6. Uitnodigingen in behandeling

7 Een rol wijzigen

Rollen
Op de kaart van de gebruiker opent de knop “Rol wijzigen” de roleditor.
7. Een rol wijzigen

8 De rol opslaan

Rollen
Kies de nieuwe rol in de lijst en klik vervolgens op “Opslaan”. De wijziging gaat onmiddellijk in.
8. De rol opslaan

9 Rol bijgewerkt

Rollen
De gebruiker is nu een lid: het rollabel is gewijzigd en de verwijderactie is nu beschikbaar op de kaart van de gebruiker.
9. Rol bijgewerkt

10 Een gebruiker verwijderen

Verwijderen
Op de kaart verwijdert de knop “Verwijderen” de gebruiker onmiddellijk uit de gemeenschap.
10. Een gebruiker verwijderen

11 Gebruiker verwijderd

Bevestiging
Zoeken op dit e-mailadres levert geen resultaten meer op: de gebruiker heeft geen toegang meer tot de gemeenschap.
11. Gebruiker verwijderd